Str. Prefect Vasile Moldovan nr. 50 Târnăveni, Mureș
Ne auzim la telefon! 0744.573.593
Închide meniul
Str. Prefect Vasile Moldovan nr. 50 Târnăveni, Mureș
0744.573.593
contact@conaculhancu.ro

Fructe proaspete

Gustul autentic, de altă dată, al fructelor.

Fructe proaspete, culese la maturitate. Coapte natural, in pom, nu in depozite sau in semiremorcile autocamioanelor aflate in drum spre Romania.

In funcție de sezon, vă oferim:

  • Căpsuni – Soiurile noastre: Alba, Malga. Pe lângă multivitaminele pe care le conţin, căpşunile sunt cunoscute ca fiind un bun întăritor imunitar, un ajutor în prevenţia bolilor cardiovasculare, a diabetului sau chiar a cancerului. Având efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, reminalizant, alcalinizant al sângelui şi de reducere a colesterolului, căpşunul este una dintre plantele cele mai cultivate şi folosite în scop terapeutic.
  • Cirese – Soiurile noastre: Stella, Van. Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali.
  • Visine – Soiurile noastre: Țarina, Ilva. Gustul acrişor al vişinelor este preferat de majoritatea dintre noi în tarte sau în compoturi, însă consumate ca atare ajuta la refacerea tesutului muscular, ameliorează durerile datorită proprietăţilor antiinflamatoare, protejeaza vederea și mentin elasticitatea pielii datorită conținutului mare de betacaroten.
  • Mere – Soiurile noastre: Florina, Generos, Golden, Muțu, Idared. Celerba vorbă „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă” este cu siguranţă reală! Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale. Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de cholesterol. Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier, calciu si potasiu.
  • Pere -Soiurile noastre: Triumf, Conference, Untoasa Bosc. Dincolo de coaja lor aurie, perele sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, cupru şi vitamina K. Sunt fructe hipoalergenice și, de regula, sunt primele fructe administrate copiilor deoarece sunt moi, dulci, zemoase şi foarte uşor de digerat. Datorită indicelui glicemic scăzut (38) şi capacităţii de a regla nivelul glucozei din sânge, perele sunt recomandate spre consum diabeticilor, dar şi persoanelor care doresc să slăbească şi care au nevoie de energie.
  • Caise – Soiurile nostre: Tudor, Comandor, Selena. Consumul de caise ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism. Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează astfel inima iar vitamina A menţine o vedere bună.
  • Caise – Soiurile nostre: Tudor, Comandor, Selena. Consumul de caise ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism. Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează astfel inima iar vitamina A menţine o vedere bună.
  • Piersici – Soiurile noastre: Victoria, Flacăra. Piersicile au o multime de vitamine si minerale care ajută la menținerea echilibrului nervos, energizează si hidratează organismul si intăresc imunitatea, reglează funcțiile hepatice si intestinale. De asemenea, piersicile sunt recomandate în caz de anemie, constipație, hipertensiune arterială, gastrite, inflamații ale rinichilor, bronșite, astm, probleme cu digestia, pietre ale rinichilor sau vezicii urinare.
  • Prune – Soiurile noastre: Stanley, Diana, President, Silvia. Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Au mari proprietăţi energizante, în special datorită conţinutului natural de zaharuri. În plus, prunele mai sunt lăudate pentru că pot alunga oboseala sau senzaţia de stres, dar şi pentru că sunt un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale.
  • Gutui – Soiul: Aurii. O gutuie pe zi ne tine departe de inflamatiile gatului, destul de frecvente in sezonul rece, iar semintele macinate au un efect calmant extraordinar in caz de tuse si bronsita.
    100 g de gutui ofera 37% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Cuvantul „marmelada” isi are radacina in echivalentul portughez al cuvantului „gutuie”, marmelo.
  • Nuci – Soiurile noastre: Călărași, Cazacu, Codrene. Acizii omega 3 pe care nucile îi conţin protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul „rău“ şi îl cresc pe cel bun pentru organism. Nucile sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea funţionării intestinelor, scăzând nivelul colesterolului şi controlând nivelul de zahăr în sânge, prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2.

Fie că le consumați proaspete sau că le prelucrați, gustul nu vă va dezamăgi.
Urmariți secțiunea “Blog” a site-ului nostru pentru delicioase rețete de prajituri si deserturi la care puteți folosi fructele noastre.