Str. Prefect Vasile Moldovan nr. 50 Târnăveni, Mureș
Ne auzim la telefon! 0744.573.593
Închide meniul
Str. Prefect Vasile Moldovan nr. 50 Târnăveni, Mureș
0744.573.593
contact@conaculhancu.ro

Sucuri naturale

Transformăm fructele si legumele din producția proprie într-un delicious suc, 100% natural, fără conservanți, fără coloranți, fără adaos de zahăr sau apa.

Fructele și legumele noastre sunt recoltate la maturitate. Nu sunt stropite in ultimele 2 săptămâni înainte de recoltare și, cu atât mai mult, nici ulterior recoltării in vederea prelungirii perioadei de depozitare. Asta pentru că procesarea lor se face la interval de câteva zile de la recoltare.

Suc de mere

Suc de mere, morcovi si sfecla rosie

Procesul de fabricație este simplu:

  • Sortarea/selecționarea fructelor și legumelor;
  • Spălarea in două ape pentru a înlătura orice urmă de pămant, praf sau orice alte impurități;
  • Măcinarea fructelor și legumelor pentru a facilita stoarcerea lor. Tocătura rezultată este deversată direct in teascul presei hidraulice;
  • Stoarcerea tocăturii de fructe și legume. Colectarea sucului rezultat se face într-un vas ermetic iar de aici, prin intermediul unui furtun alimentar, este trimis la utilajul de pasteurizare;
  • Pasteurizarea este o metodă de conservare care constă în încălzirea pana 80°C a sucului, ambalarea lui la temperatura înalta și apoi răcirea bruscă a pungii care îl conține;
  • Îmbutelierea se face în ambalaje Bag-in-box cu capacitate de 3l.

Foarte important de menționat este faptul că, odată obținut sucul în urma procesului de presare, acesta nu mai are contact cu aerul deci implicit oxidarea este minimă, păstrandu-se astfel calitațile nutritive ale sucului.

Ambalajele Bag-in-box constau într-o pungă specială, cu robinet de închidere ermetică. Aceasta, dupa umplere este pusă într-o cutie de carton personalizată pentru produsele noastre. Sucul natural poate fi astfel păstrat, ferit de razele directe ale soarelui și de căldura excesivă, până la 12luni.

Iată o serie de beneficii ale consumului de suc de mere si a celui de mere, morcovi si sfecla rosie:

1. Boala Alzheimer – Conform unui studiu desfășurat în Amsterdam, consumul sucului de mere poate întârzia instalarea bolii Alzheimer. Două pahare pe zi pot scădea producerea de beta-amiloidă, o proteină responsabilă de formarea de plăci senile în creier care conduc la dezvoltarea acestei boli.

2. Demență – Un consum regulat de suc de mere poate ajuta și la scăderea riscului de demență la vârstnici. Sucul de morcovi conține daucarină, un puternic vasodilatator la nivel cerebral.

3. Scădere în greutate – În cazul în care vă doriți să slăbiți, sucul de mere poate reprezenta un ajutor considerabil în acest sens. O singură porție de suc de mere conține 100 calorii și doar 15 grame de carbohidrați. De asemenea, nu are deloc grăsime, ceea ce îl face un aliment bun pentru ține sub control nivelul de colesterol.

5. Cancer – Un pahar de suc de mere pe zi se poate dovedi extrem de eficace și în reducerea riscului de cancer de colon, piele și sân (descoperirile au fost publicate în octombrie 2008 în revista Planta Medica). Conform studiilor din domeniu, flavonoidele și acizii fenolici, ingrediente aflate în compoziția mărului, s-au demonstrat eficiente în prevenirea dezvoltării tumorilor și celulelor canceroase. Sucul de morcovi conține 19 din cei 20 de aminoacizi necesari funcționarii corespunzatoare a organismului și este un distrugător natural al afecțiunilor canceroase și ulceroase. Betacianina, substanţă care se găseşte în sucul de sfeclă roșie, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului.

6. Energizare – Sucul de mere constituie o sursă bogată de nutrimente esențiale precum vitamina A, C, E și K și folat care contribuie la stimularea energiei. De asemenea, fructoza din sucul de mere metabolizează pentru o perioadă mai lungă de timp, prin urmare nivelul glicemiei va rămâne constant, nu va fluctua. Acest suc dispune de toate beneficiile pe care le conferă și fructul și coaja, prin urmare poate reprezenta o băutură energizantă naturală. Sucul de morcovi protejează sistemul nervos central și este neegalat sub aspectul creșterii vigorii și vitalității.

7. Astm – Conform ultimelor cercetări din domeniu, persoanele care au consumat regulat suc de mere au prezentat o funcție pulmonară îmbunătățită datorita continutului de flavonoide si polifenoli. Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui a demonstrat reducerea apariției wheezing-ului la copii. Sucul de morcovi ameliorează crizele de tuse convulsivă și de astm bronșic, bronșitele cronice, răceala și pneumonia.

8. Întărirea oaselor – Deoarece merele conțin o varietate de nutrimente, inclusiv vitamina C, fier, boron, contribuie la sănătatea și fortifierea sistemului osos. Un sistem osos puternic inseamna un risc mai redus de osteoporoză.

9. Curățarea ficatului si a rinichilor – Pectina, prezentă în coaja de măr, si implicit in sucul de mere, stimulează sistemul digestiv, tranformând astfel sucul de mere într-un detoxifiant hepatic natural.

10. Sănătate cardiaca – Sucul de mere contine fitonutrienți care contribuie la reducerea riscului de infarct; conține și potasiu, un mineral important pentru sănătatea inimii. De asemenea, consumul unui pahar de suc pe zi previne formarea de colesterol la nivelul vaselor de sânge și arterelor (principala cauză a majorității afecțiunilor cardiovasculare), reducând suplimentar acest risc. Conform unui studiu desfășurat în 2001 în Universitatea din California, quercetina din mere reduce acumulare de placă ateromatoasă și în consecință scade riscul de atac de cord. Sucul de morcovi are un rol esențial în regenerarea globulelor roșii, mărirea procentului de hemoglobină și în curățirea sângelui prin diminuarea colesterolului “rău” fixat pe vasele sanguine. Sucul de sfeclă roșie împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sange iar conținutul crescut de potasiu ajută la întărirea mușchiului inimii.

11. Îmbunătățirea vederii – Sucul de mere și morcovi ajută și la sănătatea ochilor. Vitamina A din acesta protejează ochii de diverse afecțiuni și în plus “ascute” vederea. Morcovii conțin de asemenea luteină, care este un antioxidant care protejează ochiul de lumina dăunătoare.

12. Infecții de tract urinar – Sucul de mere conferă urinei o compoziție alcalinizantă, creând un mediu mai puțin primitor pentru bacteriile responsabile de infecții urinare.Sucul de morcovi elimină excesul de acid uric, cu efecte favorabile în insuficiență renală, blocaj renal, artritism, reumatism și gută.

13. Imunitate – Datorită compoziției bogate de vitamina C, sucul de mere îmbunătățește sistemul imunitar, organismul fiind ajutat în combaterea germenilor și a bacteriilor.

14. Protecția pielii – Substanțele nutritive din sucul de morcovi au proprietatea de a reduce fotosensibilitatea, protejând pielea de acțiunea nocivă a razelor solare.

Urmariți secțiunea “Blog” a site-ului nostru pentru rețete de cocktail-uri la care puteți folosi sucurile noastre.