Rețeta sucului nostru de mere și afine, proaspăt produs și „pus pe tarabă” în sectiunea „Magazin” a site-ului: 93%mere + 7%afine
Iată câteva beneficii ale consumului de suc de afine:
• Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele, fiind bogate în antioxidanți numiți antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întărește imunitatea și are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promovează imunitatea prin creșterea hemoglobinei și a concentrației de oxigen din sânge și stimulează astfel sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor).
• Afinele reglează tranzitul intestinal(ameliorareaza constipația și a digestia) datorită conținutului bogat in fibre
• Afinele ajută la menținerea sănătății tractului urinar datorită unui compus format din polimerimari care inhibă dezvoltarea coloniilor de bacterii, precum b-coli de-a lungul pereților mucoasei din interiorul tractului urinar
• Afinele pastrează integritatea vederii prin conșinutul ridicat de compuși numiți antocianozide, și a unui grup special de antioxidanți numiți carotenoide (luteină, zeaxantină, etc.), flavonoide (cum ar fi rutina, resveritrol, quercentina)
• Afinele luptă împotriva cancerului deoarece conțin anumiți compuși cum ar fi pterostilbene(excelente în remedial cancerului de colon și ficat), acid aleagic, compușii fenolici(recomandați de asemenea în combaterea cancerului la colon deoarece pot induce moartea programată a celulelor).